Over Roselie

GZ-psycholoog en bedenker van de holistische methodiek, de Heel de Tijd Methode.

Over mij

Mijn naam is Roselie Bekker-Prinssen, geboren in 1977. Op de basisschool leerde ik snel en makkelijk. Helaas behaalde ik op de CITO-toets een MAVO-niveau en dat is het enige waar naar werd gekeken. Met tegenzin begon ik op dat niveau en al snel werd duidelijk dat ik meer aankon. Ik stroomde dan ook door via HAVO, MBO, HBO-propedeuse tot uiteindelijk de studie Psychologie aan Universiteit Tilburg. In 2004 behaalde ik cum laude mijn diploma. Een prestatie waar ik enorm trots op ben, vooral omdat ik (en mijn omgeving) nooit had gedacht de universiteit te halen. Mijn motivatie kwam deels voort uit de drang om mezelf te bewijzen, omdat ik me niet altijd gezien voelde voor wie ik werkelijk was en wat ik kon.

Pas later besefte ik dat mijn keuze om psychologie te studeren niet alleen was om anderen beter te begrijpen, maar ook om mezelf beter te begrijpen. Ik had als kind al een sterk ontwikkeld “voelen” en daarvoor was binnen het gezin waar ik opgroeide weinig begrip. Ik werd vaak zelfs als lastig gezien, wat me in de war bracht en waardoor ik me soms ook best eenzaam voelde. In die tijd begreep ik de wereld niet altijd en leerde op een andere manier over gevoelens, gedachten en gedrag.

Dankbaarheid

En toch ben ik dankbaar voor de omgeving waarin ik ben opgegroeid. Dankzij de hindernissen in mijn jeugd heb ik juist veel kracht meegekregen. Het heeft me geholpen om de juiste mensen om hulp te vragen en te reflecteren op moeilijke stukken en mijn eigen gedrag. Om zacht voor mezelf te zijn en mijn behoeften te voelen en te uiten. En vooral om te kiezen wat goed voor me is. Het herhaaldelijk openstellen van mijn hart, zelfs nadat het beschadigd was, heeft mij enorm geholpen om goed voor mezelf te zorgen.

Kennis en ervaring

Ook heeft het me geholpen om na mijn afstuderen de titel van GZ- psycholoog te behalen én me verder te verdiepen in een breed scala aan alternatieve methoden, waaronder EMDR, familieopstellingen, kunstzinnig werken met drama, dans en beweging, lichaamsgericht werk en Reiki. Mijn voortdurende persoonlijke ontwikkeling omvat momenteel de studie van natuurwetten. In die jaren heb ik mijn kennis, ervaring en intuïtie gebruikt om een holistische methodiek te ontwikkelen, de Heel de Tijd methode.

Bewustzijnvergroting

Ik geloof dat onze maatschappij behoefte heeft aan een hoger bewustzijnsniveau. Verbinding en zelfliefde zijn sleutelwoorden, en de Heel de Tijd methode richt zich op het begrijpen van behoeften en verlangens onder gedrag. Hierdoor ontstaat congruentie tussen denken, voelen en handelen en ontstaat begrip zonder oordelen.

Privéleven

In mijn vrije tijd deel ik het leven met mijn man, zijn dochter, onze pleegzoon en een scala aan dieren. Samen werken we aan een natuurplek die rust biedt, met een voedselbos, moestuin en kruidentuin. Het contact met dieren en de natuur brengt ons waardevolle leermomenten, en we nemen graag onze verantwoordelijkheid voor Moeder Aarde.

Persoonlijke AGB-code: 94-006824
NIP: 4900
BIG-registratie: 49909530125

Hulp zoeken

Ben je benieuwd naar de Heel de Tijd methode en zou je deze zelf willen ervaren?

Klik hieronder om te kijken waar dat mogelijk is bij jou in de buurt.

Voor professionals

Ons trainingsprogramma biedt een aantal kortdurende cursussen en workshops die zijn ontworpen om jouw expertise in holistische therapie te vergroten. 

De trainingen vinden zowel in company als via open inschrijvingen plaats. Neem gerust contact met mij op.