Heel fijne jaarwisseling: 2 leuke rituelen voor meer focus in 2015

Morgen is het zo ver! We gaan een nieuw jaar inluiden. Altijd een mooi moment om even stil te staan bij het jaar 2014. Wat heeft het je gebracht? Welke uitdagingen hebben centraal gestaan? Welke inzichten heeft het je opgeleverd? En waar verlangt jouw ziel naar? Waar heb je plezier aan beleefd? Aan het einde van ieder jaar maak ik als het ware de balans op, kijk ik of ik de dingen heb gedaan die voor mij belangrijk zijn. Natuurlijk doe ik dit gaande het jaar ook, maar er is een duidelijk verschil…

Ritueel 1: Maak een jaarplan

Ieder jaar maak ik een overzicht met dingen die ik graag wil voor jaar dat gaat komen.  Ik doe dit op alle levensterreinen:

  • Gezondheid/ lichaam
  • Emotionele groei en ontwikkeling
  • Werk
  • Financiën
  • Vrienden
  • Relatie
  • Hobby’s/ vrije tijd

Ik omschrijf dit redelijk concreet, bv hoeveel geld wil je per maand omzetten of sparen. Wat zijn de doelen in je werk? Welke vriendschappen wil je verder uitdiepen, etc. Uiteraard mag je alles wensen wat je wilt.

Schrijf het op en doe het in een enveloppe met het jaar erop. Leg het ergens weg, waar je het ook weer kan vinden. In principe hoef je de rest van het jaar niet te kijken, je hebt het al het universum in gestuurd, n.b.  let goed op wat je vraag, voordat je het weet krijg je het ook ;-).

Aan het einde van het jaar (ik kan dit dus doen) kan ik terug lezen wat ik in het begin van het jaar heb afgesproken. Verrassend is dat veel daarvan is uit gekomen! En sommige dingen hebben meer tijd nodig, dus die neem ik mee het nieuwe jaar in.

Het is zo heerlijk om te voelen dat bepaalde wensen en ontwikkelingen echt hebben plaats gevonden. Dat mag gevierd worden! Heerlijk gevoel bij het inluiden van het nieuwe jaar!

Weet dat hoe meer focus, hoe succesvoller je bent! Hoe meer zuivere intenties, hoe gelukkiger je bent. Jouw energie gaat naar het juiste en je hebt weinig energieverspilling, dat kunnen we gebruiken in een maatschappij waar wel afleidingen op de loer liggen.

Ritueel 2:  Het oude loslaten en het nieuwe verwelkomen

Een hele fijne manier om het nieuwe jaar in te luiden, is om stil te staan bij hetgeen je niet meer nodig hebt. Denk bv aan bepaald soort gedrag; pleasen of een overtuiging; ” ik ben niet goed genoeg”, of aan een patroon wat is ontstaan, bv geen moeite doen om een ingedutte relatie nieuw leven in te blazen.

Op moment dat je voelt wat jij in jezelf wilt loslaten, is het makkelijker dat te doen als je jezelf afvraagt wat je aan dat gedrag/ patroon/ overtuiging hebt gehad. Alles heeft namelijk een positieve kant ofwel levert je iets op. Het is ook prettig te weten wat er voor gezorgd heeft dat je dit gedrag bent gaan vertonen (om er meer compassie voor te hebben). Vraag je vervolgens af, heb ik het nog in deze mate nodig? of kan ik het minder doen? En welke gedrag wil ik er voor in de plaats stellen.

Op het moment dat bv de pleaser in jou erg aanwezig is, dan betekent dat dat er een ander deel van jou weinig ruimte krijgt, welk deel in jou laat jij ondersneeuwen?

Goed, je hebt dus zicht en feeling met wat jij wilt loslaten. Maak hier een tekening van, zoek iets in de natuur dat dit kan symboliseren of schrijf het woord op een stukje papier.

Je kunt dit tijdens de jaarwisseling aan een vuurpijl binden en de lucht in sturen of gewoon verbranden. Laat het los!

En PROOST dan op het nieuwe…….

639bc7c9e14aff0ee11bb63245f36052

Heerlijk toch om zo het nieuwe jaar in te gaan! Ik hou ervan! Ik wens jullie allen een heel fijne jaarwisseling met een mooie focus voor het jaar 2015!

Veel liefs,

-Roselie

Doe mee aan de  discussie

Geef een reactie

X
X
%d bloggers liken dit: