Familie opstellingen: Jij en jouw systeem, terug naar de herkomst

Jij en jouw systeem, terug naar de herkomst.

 

“Heling betekent niet dat de schade nooit heeft bestaan.

Het betekent dat de schade niet langer onze levens beheerst”. Rupert 

 

Familieopstellingen

Let op: een opstelling kan zowel individueel als in groepsverband. individueel wordt er gewerkt met bv stenen of play mobiel.

Merk je dat je steeds tegen hetzelfde aanloopt? Hoor je jezelf steeds; “Ja, maar..” zeggen? Je wilt wel anders, maar het lukt je op de één of andere manier nog niet, ondanks dat je verstandelijk weet wat goed of beter voor je is? Je hebt hier genoeg van en wilt je niet meer machteloos voelen en het patroon echt doorbreken?

Dan is een (familie) opstelling een zeer effectief methode om echte veranderingen in je leven tot stand te brengen. Het zorgt voor inzichten in jouw functioneren, daar waar soms andere therapieën niet voldoende effect hebben gehad.

Tijdens (familie) opstellingen wordt er op een ander niveau gewerkt dan het mentale, namelijk op zielsniveau. Een opstelling zorgt voor een diep doorleeft gevoel, inzicht en heling, waardoor de energie weer gaat stromen.

In deze training zal er in groepsverband met opstellingen gewerkt worden, waarbij de deelnemers worden ingezet om een familielid van de familie van de vraagsteller te representeren, iedereen komt hierbij aan bod. De vraagsteller stelt de representanten (uitgekozen familieleden) op in de ruimte en het proces kan beginnen. Het is verbluffend om te zien hoe bijna elke opstelling laat zien hoe de werkelijke verhoudingen/ dynamieken en onderliggende patronen van het werkelijk systeem liggen.

Voor zowel degene die op dat moment de vraag inbrengt, als de andere leden van de groep die op dat moment fungeren als representant ontstaat er een diepgaande ervaring. Dit heeft als gunstig effect dat iedereen die meedoet aan een opstelling inzichten krijgt en een heling.

Feedback deelneemster:

” Zelf ben ik vrij gesloten en laat zeker niet gemakkelijk mijn gevoelens zien. De opstelling vond plaats met vijf andere deelnemers, die ik als representant mocht inzetten. Lastig om te kiezen, maar puur op gevoel koos ik voor een bepaalde opstelling. 

Ongelofelijk, maar vooral verbaasd was ik dat zonder ‘verhaal of toelichting’ de opstelling alleen al zo’n sterk gevoel opriep. Niet alleen bij mij, maar ook bij alle representanten. 

Ik heb de opstelling ervaren als een thuiskomen, als een bevestiging van mijn gevoel, als een inzicht dat ik op geen enkele andere manier had kunnen krijgen.. Maar juist door met elkaar een moment te herbeleven en ieders inbreng / beleving hardop te benoemen. Heb ik iets mogen ervaren wat ik zelf niet had kunnen bedenken of soms hardop had durven zeggen”, HH.

“Door deze intense beleving voelde ik me niet alleen, maar voelden we als groep heel sterk. Konden we elkaar steunen en soms letterlijk een schouder bieden”

 

Inschrijven kan hier. 
Mail ook gerust met vragen of als je meer informatie wilt.

 

Data & Tarief

Donderdag 22 november van 19;45 uur tot 22;15 uur

Donderdag 20 december van 19:45 uur tot 22:15 uur

Tarief  75 euro als vraagsteller en 20 euro voor representant.. Vrijgesteld van BTW. Behalve als de kosten zakelijk gedeclareerd worden.

Begeleider: drs. Roselie Prinssen GZ- Intuitief Psycholoog, Trainer

X