Roselie kookt……..5 recepten voor gezond ontbijt

Ja daar ga ik dan….een blog met de lang gevraagde recepten. Mensen die mij al langere tijd kennen, weten dat een van mijn passies koken is. Tijdens mijn sabbatical is koken en bakken dan ook een van mijn favorieten bezigheden. Mensen die bij Heel de Tijd een training of workshop hebben gevolg, worden dan ook meestal verwend met mijn baksels. Al jaren krijg ik de vraag voor mijn recepten. Ik beloof ze dan ook altijd plechtig…..dus bij deze komt er een reeks recepten voor jullie. “Beter laat dan nooit”, is bij deze wel op zijn plaats.

Wat ik er wel graag bij wil zeggen is dat de recepten niet geheel door mij bedacht zijn. Een beetje van…..en een beetje van mezelf.

Ik laat mij inspireren door Amber Albarda, Paleo, de Voedselzandloper, Allerhande, en eigenlijk allerlei soorten kookboeken. Geregeld ben ik te vinden in de Kookzaak, met een heerlijk bakje koffie snuffel ik door de kookboeken voor inspiratie en toevoegingen.

Belangrijk vind ik dat eten zo puur mogelijk is, seizoensgebonden, geen of weinig geraffineerde suikers en de goede koolhydraten (of geen koolhydraten). We weten inmiddels dat wat we tot ons nemen voor een groot deel bepaald hoe we ons voelen en hoe gezond ons lichaam is. Ik ben er van overtuigd dat hoe meer puur en zuiver je wilt leven, je ook zo puur en zuiver mogelijk moet eten. Hoe minder rotzooi we naar binnen werken, hoe beter we onszelf zullen voelen. Ons lichaam is de beste raadgever, dus wees er zuinig op en zorg er voor dat je je lichaam zo goed mogelijk kunt voelen en waarnemen door de goede dingen te eten.

Nu pretendeer ik niet dat je geen minder gezonde dingen meer mag eten. Zelf vind ik de 80% (gezond)- 20% (minder gezond) regel schappelijk en verantwoord. Let wel, als je steeds zuiverder gaat eten, smaken de ongezonde maaltijden echt minder prettig. Suiker slaat is als een bom en je gaat je leeg voelen na een bezoekje aan de snackbar. Dus bezint, eer ge begint…

DSC03010

Lees verder voor 5 recepten

RECEPT 1: EI WRAP

Per persoon

Ingrediënten:

Wrap:

  • 2 eieren
  • 1,5 eetlepel amandelmeel
  • 0,5 theelepel paprikapoeder
  • kokosolie of olijfolie

Vulling:

  • plakje ontbijtspek uitgebakken
  • 0,5 avocado in plakjes
  • plakjes komkommer
  • tomaat
  • parmezaanse kaas

Bereiden;

Klopt de eieren, amandelmeel, paprikapoeder en eventueel Italiaanse kruiden door elkaar en bak in olijfolie of kokosolie een omelet/ eiwrap
Bak spek uit. Leg alle ingrediënten op de eiwrap en rol hem op. Smakelijk!

Variatie Tip: Gebruik gerookte zalm, met avocado, komkommer en rode ui!

bron; paleo en Roselie

 

RECEPT 2: OMELET MET SPINAZIE, GEITENKAAS, AVOCADO EN PESTO

amber albarda

Ingrediënten:

  • 2 eieren
  • 0,5 avocado
  • beetje zachte geitenkaas
  • eetlepel pesto (liefst zelfgemaakt)
  • handvol verse spinazie
  • kokosolie extra verge of olijfolie
  • optioneel bieslook, gesnipperd

Bereiden;

Klop de eieren met bieslook. Ik voeg altijd een scheutje kokosrijstedrank toe (hoeft niet perse). Bak in de koekenpan een omelet. Leg op een bord en garneer met pesto, avocado, spinazie en geitenkaas. Heerlijk. Klinkt zwaar maar is erg licht en zorgt ervoor dat je bloedsuikerspiegel in balans blijft.

 

RECEPT 3: COURGETTE BOEKWEITPANNENKOEKJES

amber albarda

Ingrediënten:

  • 20 ML kokomsrijstdrank of amandelmelk
  • 75 gram courgette
  • 1 ei
  • snufje zout
  • tl kaneelpoeder
  • 45 gram boekweitmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • kokosolie of olijf olie
  • weegschaal en staafmixer

Bereiden;

Pureer kokosrijstmelk, courgette, ei, zout, kaneel. Voeg daarna meel en bakpoeder toe. Het geheel is redelijk stevig. Met een soeplepel schep je een pannenkoekje in de pan. Je bakt er 4 mee.
Heerlijk te eten met agave of ahornsiroop!

Tip: Zelf bak ik altijd 4 x zo veel. Ze zijn koud namelijk ook erg lekker en de volgende dag kun je ze ook weer even opwarmen en als ontbijt eten. Ik vind ze ook heerlijk met appelstroop of met kaas (en appelstroop) of met schijfjes banaan en ahornsiroop.  Je kunt eindeloos variëren en uitproberen.

IMG_1777

 

RECEPT 4: OVERNIGHT HAVERMOUT MET VERS FRUIT

Ingrediënten:

  • 2 volle handen havermout
  • kokosrijstemelk of amandelmelk
  • blauwe bessen (eventueel uit de vries)
  • gojibessen
  • kaneel
  • pompoenpitten

Bereiden;

Meng de avond van te voren de havermout, de goji bessen met kokosrijstemelk met elkaar. Zorg dat de havermout goed onderstaat met de kokosrijstemelk, laat de havermout een nacht in de koelkast wellen.

De volgende ochtend eruit halen, doe er handje blauwe bessen bij. Natuurlijk kun je ook schijftjes appel en banaan toevoegen, doe wat je lekker vindt. Bestrooi met kaneel, doe er pompoenpitten bij. Eet smakelijk. let op; dit recept is niet glutenvrij.

 

RECEPT 5: CHOCOLADESMOOTHIE

Ingredienten:

  • 1 banaan
  • 1 tl rauwe cacaopoeder
  • glas kokosrijstemelk (doe dit op gevoel, wat jijzelf fijn vindt drinken)
  • gojibessen
  • 1 tl maca (goed voor hormoonhuishouding en libido)
  • 0,5 avocado (optioneel)

Bereiden;

Meng alle ingrediënten in smoothie- maker of staafmixer. Super gezond en lekker. Je kunt het ook als tussendoortje drinken. Kinderen vinden het ook vaak heerlijk.
Als ontbijt zou je er ook nog havermout aan toe kunnen voegen.

SMAKELIJK!!

Wil je nu meer recepten ontvangen, abonneer je dan op mijn blog. Je zult buiten recepten ook blogs vinden die gaan over bewustwording, jezelf ontwikkelen en zo puur mogelijk leven.

Binnenkort:

Roselie kookt…….5 x Gezonde lunch
Roselie kookt…..5 x Koolhydratenvrije recepten voor het avondeten
Roselie kookt….5 x Salades
Roselie kookt…..5 x Gezond bakken

Een gezond 2016 gewenst!

-Roselie

Doe mee aan de discussie

  1. Anneke Schrijft

    Hoi Rosalie, Leuke gezonde recepten. Ik ben benieuwd naar je 5 recepten voor de lunch 🙂

    Antwoord

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X