Heel natuurlijk: “ik neem een sabbatical”

Zo het is er uit. De kogel is door de kerk. De beslissing is genomen. De komende 2 maanden heb ik een sabbatical! Voor het eerst in mijn leven een zelfgekozen moment om even niets te doen.

Althans de afgelopen jaren heb ik zeker momenten genomen voor mezelf. Ik ben absoluut voorstander van minder doen, minder werken en meer  voelen en meer ruimte te hebben voor jezelf. Dus dat deed ik al. Maar nog nooit een langere periode. En al helemaal niet vanuit een positief gevoel.

Heerlijk. Ik kijk uit naar een periode van genieten, ontspanning, beetje lezen, bakken, rondlopen in mijn joggingbroek, yoga, in de natuur zijn, inspiratie opdoen, wellicht wat blogs schrijven. Maar bovenal vooral niets hoeven! Lekker mijn natuurlijke stroom volgen. Doen wat ik voel dat ik wil doen.

Afbeelding

Illustraties gemaakt door: Renie Lamers illustratie

 

Ik zei het hierboven al….kiezen voor jezelf, voor even niets, geen werkzaamheden verrichten, alleen zijn en dat VANUIT EEN POSITIEF gevoel. Eerder kon ik alleen momenten vrij nemen als het heel hard nodig was. Er was dan een negatief gevoel; oververmoeid, geen energie meer, gewoon op. Er was tijd nodig om te herstellen. Nu is dat er niet. Ik heb energie, ik voel me goed, er is geen probleem….of toch wel………..?

Ik betrapte mezelf (na het nemen van de beslissing) op DAT stemmetje; ” hoe gaat dat met geld?”, waarom zou je dit doen? net of jij dat kan,niets doen en genieten zonder schuld, denk je dat dit je iets gaat brengen?. En dat laatste trigger mij. Het is inderdaad lastig voor mij om te genieten zonder schuld.  Als snel kan ik volledig onbewust stress of een probleem creëren, zodat het legitiem is dat ik een tijd voor mezelf wil….stress en schuldgevoel. Wat een vernietigende stem en patroon…Het zorgt er voor dat mijn positieve gevoel verdwijnt en ontevredenheid, het is oneerlijk gevoel voor in de plaats komt. Schuldgevoel is kennelijk vaak een drijfveer voor mij geweest om in actie te komen….maar is dat niet precies waar ik vanaf wil? En daarbij is schuldgevoel een emotie vanuit kindbewustzijn.

Afbeelding 2

 

Ho, ho die kant gaan we dus NIET op. Gelukkig heb ik mijn saboteur al snel gesignaleerd.

Want waarom de sabbatical? ik zal jullie meenemen in mijn veranderingen ofwel transformaties:

 1.  Gewoon omdat ik er zin in heb.  Ik hoef geen stress of negatief gevoel meer te creëren om legitiem even tijd voor mezelf te nemen. YES! Die energiestroom wil ik meer voeding geven.
 2. Omdat ik een oude jas uit wil doen en een nieuwe aan.  Ik werk graag vanuit mijn eigen waarden en geen opgelegde normen van hogere macht. Ik geloof daar niet in. Ik geloof in de natuur en zijn/ haar natuurlijke processen en zo dus ook de natuurlijke processen in elk mens. Ik geloof in mogelijkheden, in waardes vanuit je hart en niet in problemen/ stoornissen. Om deze reden stap ik uit het huidig zorgsysteem en heb ik mijn eigen methodiek ontwikkelt waarbij ik graag en met liefde mensen help meer en meer authentiek te worden en te zijn, te leven vanuit hun hart, zichzelf te zien als een mooi natuurlijk wezen met natuurlijke reacties, met gevoel en met lichamelijke signalen die je iets willen vertellen. Ik help vrouwen bij transformatieprocessen, om meer het leven te leven zoals je het zou willen, meer in je kracht te gaan staan en vooral om van de mooie, heel specifieke vrouw-eigen talenten die jij als vrouw hebt!  En zal in organisaties mensen leren om vanuit hun hart te communiceren, met zichzelf om te gaan en ruimte te nemen voor zichzelf en ontspanning. Geen vergoedingssystemen meer, wel heel veel WAARDE voor je investering in jezelf!
 3. Om te ZIJN met wat is en me dankbaar te voelen. Velen weten dat ik afgelopen jaar getrouwd ben met de allerliefste man voor mij! En we zijn verhuisd. Wat heerlijk om dit nog meer te voelen met de beschikbare ruimte! en me hierin te wentelen. Een periode met zijn met wat is! Genieten, waarbij ik tegelijkertijd realiseer dat dit kan vallen onder “IK MOET GENIETEN”. ook dat laat ik los. Er zullen allerlei momenten zijn, en vast ook genieten ;-). En het mooie is: als ik hier ben, heb ik niets nodig, het is er allemaal al. Het kost niets, geld is niet nodig, ik hoef niets te kunnen…

Afbeelding 1

Lieve mensen dat zijn mijn redenen voor een sabbatical.

Ik wens jullie ook heel veel fijne momenten en vooral ruimte voor jezelf om naar je innerlijke stem te luisteren. Mini of maxi sabbaticals….het is allemaal goed.

De komende tijd zal Jip Lauwers, mijn mails beantwoorden. En ben ik half januari weer beschikbaar. Dan start ook het persoonlijk groeitraject met de Heel de Tijd methode. Wil je hier meer vanaf weten, klik dan hier. De modules zijn ook los te volgen!

Tot half januari, nieuwe ronde, nieuwe kansen!

Met liefde en bezieling,

-Roselie

Dankbaar:

Lieve Marc, bedankt voor jouw fijne en liefdevolle steun, veiligheid en alle ruimte tot ontwikkeling. Jij bent mijn liefde, mijn man!

Lieve Jorrijn, bedankt voor jouw onvoorwaardelijke steun, en het zien voor wie ik ben.
En alvast bedankt voor de hernieuwde vormgeving van Heel de Tijd logo en foto’s.

Lieve Niki, bedankt voor de inspiratie : ” ik geloof in de natuur” en jouw eigenzinnigheid.

Lieve Margje, bedankt voor jou zijn! ongecompliceerd, oordeelloos en het hebben van een heel groot hart.

Lieve Papa, bedankt dat jij mijn vader bent en altijd iets van je laat horen.

Lieve Mama, wat fijn dat jij mijn moeder bent, door jou heb ik leren spelen, heb ik mogen ondernemen, heb ik mogen uitvinden en heb ik mogen uitrusten; “mama mag ik alsjeblief naar bed” ;-).

Lieve schoonmoeder, bedankt dat je een voorbeeld voor me bent en me altijd liefdevol feedback geeft!

Lieve Schoonvader (RIP), bedankt voor een heel essentieel moment.

Lieve Isa, bedankt dat jij mijn stiefdochter en spiegel bent. Bedankt dat jij mij leert mijn hart steeds weer te openen en lief te hebben.
Ga jij maar lekker spelen en ontdekken. Ik ben er.

Lieve collega’s, bedankt voor de fijne en inspirerende samenwerkingen, nog velen zullen volgen!

Lieve Carla van Loon, bedankt voor alle stoeimomenten, je betrouwbaarheid, er zijn, jouw kracht, jouw feedback. Een rots om op te bouwen! bedankt.

Lieve Carla Schellings, bedankt voor jouw liefdevolle, verhelderende supervisie momenten. Heel heel fijn!

Lieve Johannes , bedankt voor jouw krachtige healing en verfijnde energie. En voor al die mensen die mij in vertrouwen hebben genomen,
hun grootste angsten verteld hebben, zich open gesteld hebben, die ik dappere stappen heb zien maken, zien huilen, zien groeien…

Bedankt voor jullie ontmoetingen van ziel tot ziel…….bedankt voor al het leren.

Doe mee aan de  discussie

 1. Carla van Loon

  Lieve Roos…. Het klopt, dit is het moment. Sjaal af en neus in de wind. Voelen wat er nog meer is; dauw op de grond, een herfstwind die aangeeft dat het winter wordt, de geur van je nieuwe en oude kook creaties. Jij maakt altijd iets los. Jij kunt niet anders dan je hart en intuïtie volgen. Jij gaat en wij zien jou vanzelf weer. Want jij bent de moeite waard om op te wachten. In welke vorm dan ook. Liefs, x

  Antwoord
 2. Corine

  Sabbatical mode of gewoon lef!

  Welkom in de wereld van keep calm i am on sabbatical leave

  ?

  http://www.bloggers.nl/CijfersEnZo/1106589/Sabbatical+mode+of+gewoon+lef+.html

  Antwoord
 3. Anne Braspenning

  Hallo Rosalie,
  ik kom nu “toevallig”, als dat al bestaat, op je blog terecht.
  Inspirerend wat je schrijft, ik neem je mooie woorden mee op mijn vakantie begin februari naar Portugal. Hoop dat jij het fijn hebt gehad.
  Warme groet Anne

  Antwoord
  • Roselie Prinssen

   Hou Anne, wat leuk! Hele fijne vakantie!! En ik ben weer met frisse energie aan de slag. Geniet!

   Antwoord

Geef een reactie

X
X
%d bloggers liken dit: