Roselie Bekker-Prinssen

Facebook Posts

1 week geleden

heel de tijd

Omslagfoto van heel de tijd ... Bekijk meerBekijk minder

Bekijk op Facebook

2 maanden geleden

heel de tijd

Even een kleine impressie van onze nieuwjaarsborrel en tegelijkertijd aanplanting van het voedselbos. Onze lieve vrienden/ kennissen/ collega’s hebben een boom gedoneerd en met een wens geplant. Zoveel liefde en mooie energieen. Ben erg blij 💓 ... Bekijk meerBekijk minder

Bekijk op Facebook

Roselie Prinssen is mijn naam en ik ben intuïtief GZ-psycholoog. Dat betekent dat ik meer vóel dan dat ik in mijn hoofd zit om je te helpen. Je zou kunnen zeggen dat ik mijn eigen pad volg en daarmee jou help om je eigen weg te vinden.

Als ik mezelf mag omschrijven zeg ik: oprecht, zuiver, speels en liefdevol. Ik benoem de essentie.  

Laat je niets wijsmaken, weet wie je bent!

Al van jongs af aan wilde ik de wereld begrijpen en vooral mijn eigen gevoelens. Eigenlijk was ik gewoon op zoek naar houvast en dat was een hele klus! Ik kreeg een mavo-advies en kwam daarna op de middelbare hotelschool terecht. Daar miste ik diepgang en mijn psychologe wees me op háár beroep, maar ik kon met mijn MBO-diploma niet zomaar naar de universiteit. Daarom maakte ik een omweg via HBO pedagogiek (dat leek er nog een beetje op) en uiteindelijk studeerde ik cum laude af in psychologie aan de universiteit in Tilburg.

Ik heb geleerd dat je je niet neer hoeft te leggen bij een stigma dat de maatschappij je oplegt en dat je écht meer kunt dan je zelf denkt! Het heeft te maken met goed voelen, met willen, compassie en doorzetten. En als je daar hulp bij nodig hebt, is dat prima. Echt, er zijn maar weinig mensen die alles in het leven zelf kunnen.

Naast mijn opleiding tot GZ- psycholoog (ik ben big-geregistreerd en dus erkend door de overheid) , heb ik nog verschillende opleidingen gevolgd zoals EMDR, individueel werken met familieopstellingen, kunstzinnig werken met drama, opleidingen op het gebied van dans en beweging. Ik ben bijzonder geïnteresseerd in natuurreligie.

Leren bij een ander

In 2004 werd ik aangenomen bij de GGZ in Breda en ging ik aan de slag bij de psychiatrische afdeling in Oosterhout. Met de vervolgopleiding tot GZ-psycholoog was het een combinatie van werken en leren.  Anders dan bij mijn stage in Antwerpen, werd het werk bepaald door regels en bezuinigingen. Precies zoals je dat wel eens in de krant leest. En zoals bij veel professionals schuurde het na verloop van tijd ook bij mij.

In 2007 maakte ik de overstap naar de MGGZ,  de militaire variant. Het werken met groepen en het gevoel dat je samen meer kunt dan alleen, begon te kiemen. Ik werkte in deeltijd en startte een eigen praktijk in een spiritueel centrum. Ik had al eens Reiki gedaan en werd getriggerd door de combinatie van westerse waarheden en oosterse wijsheden.

De westerse medische wetenschap is vergevorderd, maar raakt niet alle lagen aan. Klachten worden goed en vakkundig behandeld, maar de oorzaak komt niet altijd aan bod. Bij een holistische benadering is dat anders. Holistisch betekent dat ik respect heb voor  de reguliere hulpverlening en dat ik die combineer met aanvullende behandelingen. Het gaat niet om het een óf het ander; het is juíst het een én het ander!

Mensen hebben vaak even tijd nodig om dat in te zien en dat is prima. Iedere stap in het helingsproces doet ertoe. Westerse stappen én oosterse om het zo maar te zeggen. Juist in de combinatie daarvan heb ik me verdiept en bekwaamd.

Zelf aan de slag

In 2011 heb ik mijn baan opgezegd en mijn eigen praktijk uitgebouwd. Eerst aan de Wilhelminasingel in Breda en later in het Houten Huis in Galder. Een prachtige plek om thuis te zijn. Ik heb er mijn eigen methode ontwikkeld: Heel de Tijd. Ieder mens is echt en authentiek. Met Heel de Tijd help ik je ontdekken waar het bij jou zit.

Natuurlijk is mijn werk belangrijk, maar daarnaast breng ik graag tijd door met mijn man en mijn lief- dochter. Teuntje de hond, met vrienden en familie. Ik doe aan yoga en mediteer. Ik houd van de natuur en van dansen en ik bezoek graag musea en culturele activiteiten. En ik heb aandacht voor gezonde voeding. Ook dat hoort bij mijn holistische kijk op het leven.

Ik volg graag mijn eigen pad en ik werk vanuit mijn gevoel. Dat strookt niet altijd met de protocollen van zorgverzekeraars. Daarom heb ik dat met Heel de Tijd losgelaten. Je moet het dus zelf betalen (of je werkgever), maar je verdient het terug.

Je verdient het!

-Roselie

Volg me op Social Media

START PERSOONLIJK GROEITRAJECTMeld je aan voor 21 december 2019 voor de gehele traject en ontvang €200 korting.

Heb jij voorgenomen dat 2020 een ander jaar wordt dan afgelopen jaar? Met meer ruimte en tijd voor jezelf, en je wilt een echte veranderingen? Dan past dit groeitraject bij jouw wensen.

Meld je dan nu aan! Klik hier voor meer informatie.

aanmelden
X
X