Persoonlijke groeitrajecten voor vrouwen

Start 20 februari 2020

Persoonlijke groeitrajecten voor vrouwen

De Heel de Tijd methodiek is toegespitst op transformatieprocessen bij vrouwen,: om meer het leven te leven zoals je het zou willen, meer in je kracht te gaan staan en vooral om van de mooie, heel specifieke vrouw-eigen talenten die jij als vrouw hebt!

Visie Heel de Tijd:

Ik werk graag vanuit mijn eigen waarden en geen opgelegde normen van hogere macht. Ik geloof daar niet in. Ik geloof in de natuur en zijn/ haar natuurlijke processen en zo dus ook de natuurlijke processen in elk mens. Ik geloof in mogelijkheden, in waardes vanuit je hart en niet in problemen/ stoornissen. Om deze reden heb ik – na jaren ervaring en kennis opgedaan te hebben – een methodiek ontwikkeld waarbij ik mensen help om meer en meer authentiek te worden en te zijn, te leven vanuit hun hart, zichzelf te zien als een mooi natuurlijk wezen met natuurlijke reacties, met gevoel en met lichamelijke signalen die je iets willen vertellen.

Heeldetijd- methode is een raamwerk van stappen waarin een transformatie plaatsvindt. Waarbij jouw proces centraal staat.

• Het is niet protocollair en dus specifiek en uniek voor ieder persoon maar toch toepasbaar voor een ieder.
• Heeldetijd-methode maakt de stappen naar een innerlijke verandering zichtbaar en toepasbaar.
• Heeldetijd-methode geeft je inzichten in jouw diepere drijfveren
• Het geeft jouw verbinding met jouw potentie, wie je in wezen zou kunnen zijn.
• Doet je meer leven vanuit je kern, vanuit bezieling.
• Zet jou in je kracht
• Zorgt voor spirituele groei

Dit persoonlijk groei traject middels heeldetijd-methode is bedoeld voor vrouwen die zichzelf beter willen leren kennen en een verlangen hebben naar verdieping. Het geeft weer richting aan je leven.

Het persoonlijk groei traject vergroot je zelfredzaamheid en autonomie. Dit zorgt voor een betere relatie met jezelf en dus anderen.

Deelthema’s:

• Herkennen van jouw patronen, afweermechanisme en behoeftes
• Ineffectief gedrag omzetten naar effectief gedrag
• Uiting geven aan je gevoelens en verlangens
• Leren luisteren naar de signalen van je lichaam
• Ontwikkelen van intuïtie en creativiteit.
• Energetisch loskomen van blokkades
• Vergroten van spiritueel bewustzijn
• Positieve en negatieve kwaliteiten integreren.
• Keuzes maken vanuit je hart
• Meer leven vanuit je talenten en innerlijk vuur

Werkvormen Heeldetijd-methode:

Er wordt gewerkt met verschillende vormen die recht doen aan de mens in zijn geheel. We hebben een holistische visie datgeen inhoudt we voeding geven aan meerdere aspecten van jouw zijn (mentaal, emotioneel, lichamelijk, spiritueel, gedrag, sociale contact).

We geven theorie, ervaringsgerichte oefeningen, proceswerk, lichaams -en energetisch werk; familie opstellingen en thetahealing, visualisaties, creativiteit, en meditaties.

Dit persoonlijk groeitraject in groepsverband bestaat uit 5 elementen.

Stapsgewijze uitleg

De naam ‘Heel de Tijd’ heeft de stappen van de methode in zich. De methode bestaat namelijk uit acht stappen die met hun beginletters te samen de woorden ‘heel’ en ‘tijd’ vormen. Dit zijn de twee basistermen waarop de naam van de praktijk ‘Heel de Tijd’ gebaseerd is. De volgende stappen worden in deze methode onderscheiden:

Herkennen: Met herkennen wordt bedoeld, dat je herkent wanneer je bepaald gedrag vertoond of gedachtes of gevoelens ervaart. Het is de eerste stap in het bewustwordingsproces, waarin men meer zich krijgt op zijn eigen gedrag, gedachtes en gevoelens, en dus in staat is om deze te herkennen.


Erkennen: Wanneer je bepaalde gedachtes, gevoelens of gedragingen van jezelf erkent,  geef je op emotioneel vlak toe dat je ze hebt. Dit toegeven is dus meer dan herkennen en gaat een stap verder.


Emotionele expressie: Wanneer je op emotioneel vlak toegeeft en bepaalde gedragingen, gevoelens of gedachtes van zichzelf erkent, zal dit dan ook altijd zorgen voor het loskomen van diverse emoties. Als je namelijk aan iets toegeeft, komt er altijd een bepaalde emotionele lading vrij. Het is van belang om deze emoties te ondergaan en naar buiten te brengen.


Lichamelijke expressie: Ook het lichaam werkt mee en de sensaties in het lichaam veranderen bij het vrijmaken van geblokkeerde energieën. Het is nu dan ook van belang om op fysiek niveau uitdrukking te geven aan de emoties die je voelt, om zo ook deze lichamelijke blokkades op te heffen en vrij te zijn in  je lichaam.


Transformatie: Wanneer je voorgaande fases hebt doorlopen, zal er een transformatie plaatsvinden. En zal er van binnenuit een verandering in gang gezet worden die in je gehele wezen merkbaar is. Dit is dan ook de fase van werkelijke verandering.


Integratie: Wanneer de transformatie heeft plaats gevonden is het van belang om deze te integreren in je systeem. Integreren wil zeggen dat men zich iets eigen maakt, zodat het wordt opgenomen in zijn of haar eigen systeem.


Jezelf lief hebben: Als de transformatie volledig in je is geïntegreerd en verankerd is, ben je in staat om jezelf volledig te accepteren en van jezelf te houden, als ‘heel’ persoon. Je zult dan ook in staat zijn om van anderen te houden en diep van binnen pure liefde en compassie te voelen.


Dankbaarheid: Nadat je jezelf volledig heeft geaccepteerd zal een gevoel van dankbaarheid voor alles binnenin je en alles om je heen de overhand krijgen. Je krijgt dan ook meer zicht op het grotere geheel. Op dit moment is het doel van dit proces en deze methode bereikt en kan het ook met dankbaarheid worden afgesloten. 

 

 

Door de deelnemers wordt het omschreven als steunend, liefdevol en leerzaam.

De verschillende Elemeneten zijn:

Element 1: Heel je patronen, word jezelf (3 dagen)
Element 2: Heel je lichaam, de kracht van het innerlijk luisteren (3 dagen)
Element 3: Heel je relaties, familie- opstellingen (3 dagen)
Element 4: Heel je hart, zelfacceptatie  (3 dagen)
Element 5: Heel het contact met je bron (2,5 dag)

 

Het werken in groepen heeft verschillende voordelen. Uit diverse onderzoeken blijkt dat het deelnemen aan een groepstraining een duidelijke meerwaarde heeft ten opzichte van individuele begeleiding. De ervaring leert dat patronen beter getransformeerd worden en dat de integratie van het geleerde makkelijker plaatsvindt als er is gewerkt in groepen. Je ziet voorbeelden, ervaart herkenning en steun, kan op een afstand processen waarnemen bij anderen. Je leert jezelf beter kennen in contact met anderen. De groep is een veilige bedding voor jouw leerproces. Daarnaast worden groepsleden ingezet voor jouw groeiproces en andersom.

 

Let op: 

De elementen zijn los te volgen, wel zorgt het volgen van het gehele traject voor een krachtigere werking. Element 1 is noodzakelijk om de andere elementen te kunnen volgen.

Persoonlijk groeitraject start meerdere keren per jaar

Persoonlijk Groeitraject
1595 BTW vrij
• Persoonlijk groeitrajecten worden vaak vergoed door werkgevers. Tip; vraag naar de mogelijkheden bij je werkgever. Er wordt dan wel BTW berekend.

Start groep 1:

Element 1: weekend 13 t/m 15 September 2019

Element 2: 16 September, 7 Oktober en 28 Oktober 2019

Element 3: 7 November, 21 November en 12 December 2019

Element 4: 9 Januari, 23 Januari en 6 Februari 2020

Element 5: Weekend 7 en 8 Maart 2020

 

Start groep 2:

Element 1: 20 Februari, 5 Maart en 19 Maart 2020

Element 2: 16 April, 30 April en 14 Mei 2020

Element 3: 11 Juni, 25 Juni en 9 Juli 2020

Element 4: 27 Augustus, 10 September en 24 September 2020

Element 5: Weekend 31 oktober en 1 November 2020

Begeleiders: Iedere groep heeft als vaste begeleider Drs. Roselie Bekker-Prinssen, GZ- psycholoog en Trainer die voor continuïteit zorgt. Tussen de modules door is er de mogelijkheid om een individuele sessie te hebben om je proces te verdiepen.

Verschillende therapeuten zullen het persoonlijk groei traject verzorgen: Jip Lauwers (Element 2): toegepaste psycholoog, Carla van Loon (Element 4): integratieve therapeute, Yolande Rommers (Element 5): creatieve therapeute, Ronald Gerdingh (Element 2): holistische fysiotherapeut.

Er wordt een intakegesprek met je gepland om te kijken of dit traject bij je past en wat jouw wensen tot verandering zijn. Bij inschrijving volledig traject wordt het intakegesprek niet in rekening gebracht.

Meld je aan

De Elementen staan geplant voor:

januari

09jan10:0016:00Element 4; Heel je hart, zelfacceptatieHeel je relaties10:00 - 16:00

Feedback

 • “Mijn fijnste ervaringen van element 1 zijn; de gemeenschappelijke thema's die bij ons allemaal spelen, de rust, de goede afwisseling tussen theorie en praktijk en het allerfijnste vond ik de ruimte voor wandelingen buiten, meditatie, ademhalingsoefeningen en yoga. Ik ben me op een ander niveau bewust geworden van mijn valkuilen, overtuigingen en angsten en kreeg tegelijkertijd meteen de tools om hier anders mee om te gaan. Ik voel meer rust en kan milder kijken naar mezelf en mijn omgeving. Ik vind Roselie een geweldige groepsleider. Ze geeft iedereen voldoende ruimte, durft te confronteren zonder over grenzen te gaan en geeft je het gevoel dat je welkom bent. Alles is goed en er is geen oordeel. Ik vind dat ontzettend knap.”

  M. uit Breda
 • “Ik was heel blij met de kracht van de groep, jezelf kunnen zijn, fijn om een luisterend oor te kunnen bieden maar ook je eigen verhaal kwijt kunnen. Na element 1 ben ik weer bewust van het doel en kan ik er weer meer mee bezig zijn. De veiligheid en warmte verrassen mij elke keer weer.”

  Anthea
 • “Het fijne aan element 1 is dat iedere deelnemer haar eigen verhaal brengt. Ongeacht leeftijd van de deelnemer of inhoud van verhaal is er voor iedereen veel herkenning en komen er inzichten. Mijn grootste verandering na het groeitraject is dat ik weet hoe ik terug in mijn kracht kan komen. In deze heftige periode merk ik dat ik een basis heb waar ik op terug kan vallen en van waaruit ik verder kom. Ik heb de drie dagen als zeer waardevol ervaren. Ik kijk er met een heel warm gevoel op terug. Het was een cadeautje. Puur jezelf kunnen zijn samen, vond ik bijzonder. Ga zo door!!!!!”

  - -
 • “De persoonlijke, empathische benadering van Roselie en de manier waarop ze een open en vertrouwelijke omgeving weet te creëren tussen de deelnemers, was voor mij erg waardevol. Ik heb meer bewustwording over mijzelf en mijn identiteit gekregen. Ook sta ik meer open voor meditatie en zelfzorg dan voorheen. Mijn grootste veranderingen na dit element 1 zijn; een hoger zelfbewustzijn en meer vertrouwen in het herstel van mijn burn-out. De communicatie vooraf aan het groeitraject was erg prettig. De opbouw van het programma is heel goed en toch flexibel. Als we bijvoorbeeld iets langer over een bepaalde situatie doorgingen, had dit geen vervelende gevolgen voor de rest van de dag.”

  Sandra
X
X