Leef jij jouw innerlijke kat?

Of je nu van katten houdt of niet, de kat kan je waardevolle dingen spiegelen. Gisteren tijdens een sessie kwam er een kat bij ons liggen. Ze nam uitgebreid de ruimte 0m te rollen, geaaid te worden en gewoon daar te zijn. Gevraagd of ongevraagd een poes doet precies waar ze zin in heeft.

Ze komt naar je toe als ze geknuffeld wil worden, als het genoeg is loopt ze weg. Eten doet ze in haar eigen tijd. Uitgebreid in de zon liggen, uren niets doen, een beetje rollen, spelen met insecten, slapen en haar eigen vacht verzorgen. Een poes is een schoon dier, ze wil er goed uitzien en optimale vrijheid hebben. Ze zien heel goed, nemen hun omgeving nauw waar.

IMG_8216

 

Wist je dat een poes ook op de plekken in je huis gaat liggen waar de energie negatief is?Hoogstwaarschijnlijk is het een plek waar veel apparatuur staat of een waterader aanwezig is. Makkelijk als je wilt weten waar jijzelf beter niet te veel moet gaan zitten.  Bij het aaien van een kat, stroomt er ook negatieve energie van je af. Bij een hond bijvoorbeeld is dit andersom. Het aaien van een hond, brengt je positiviteit.

Even terug naar de coachee, ik vroeg haar of zij haar innerlijke kat leefde? Ze antwoordde dat ze wellicht te weinig doet wat zijzelf wilt.  De kat spiegelde ook: als het haar niet zint, gaat ze gewoon weg en trekt haar plan zonder daar over in te zitten. De coachee gaf aan wel een poes te willen, maar vond het zielig voor de kat en haar partner zou het niet leuk vinden…………Begrijpelijk dat de poes even bij haar kwam om een spiegel te geven.

Zo kan een dier een tijd lang jouw krachtdier zijn, om je te ondersteunen in je persoonlijk groeiproces. Het verschijnsel krachtdier komt uit het sjamanisme (de oeroude kennis over de samenhang van al wat leeft). Het krachtdier is en was een manier om contact te maken met de krachten van de natuur, ook die van de natuur in de mens zelf. Een krachtdier helpt je om jezelf beter te leren kennen en helpt je beter om te gaan met jezelf en jouw krachten.

En hoe zit dat bij jou? Leef jij je innerlijk kat genoeg? Wat kan jij leren van het gedrag van een kat?

Zelf heb ik daar echt geen moeite mee….

 

roselie-poes
De zon schijnt, dus ik wens jullie een fijne katten-dag toe!

-Roselie

Doe mee aan de  discussie

Geef een reactie

START PERSOONLIJK GROEITRAJECTMeld je aan voor 21 december 2019 voor de gehele traject en ontvang €200 korting.

Heb jij voorgenomen dat 2020 een ander jaar wordt dan afgelopen jaar? Met meer ruimte en tijd voor jezelf, en je wilt een echte veranderingen? Dan past dit groeitraject bij jouw wensen.

Meld je dan nu aan! Klik hier voor meer informatie.

aanmelden
X
X
%d bloggers liken dit: