Heel wattig hoofd, 5 tips wat je hier aan kunt doen

geschreven door Heel de Tijd

Ken je dat….een wattig hoofd hebben? Ik hoor er steeds meer mensen over. Zouden we dit vroeger ook gehad hebben of is het vooral iets van de laatste jaren? Hier is natuurlijk moeilijk antwoord op te geven. Er lijkt wel een toenemende tendens te zijn van wattige hoofden. Het gaat vaak gepaard met gevoelens van onwerkelijkheid, er niet helemaal bij zijn, alsof er een wolk om je hoofd zit . Wat betekent dit en wat kunnen we eraan doen?

Een ” wattenhoofd” zorgt ervoor dat je er niet helemaal bij bent, niet goed kunt concentreren en wellicht veelal moe bent. Je energie gaat vooral naar je hoofd en dat is precies wat je niet wilt. Als je een watten hoofd hebt, ben je niet goed geaard. Vaak zie ik dat mensen die pijnlijke gevoelens wegstoppen een wattenhoofd- gevoel krijgen.  Hier 5 tips wat een groot verschil in je leven kan gaan maken:

Tip 1: Vermijd geraffineerde suiker zoveel mogelijk !

Onze suiker is inmiddels zo geraffineerd, dat de goede voedingsstoffen volledig uit de suiker zijn gehaald. Suiker zorgt voor een tijdelijke piek in je bloedsuikerspiegel om vervolgens een enorme dip te krijgen, en een wattenhoofd als gevolg. Maar klachten zoals depressieve gevoelens, slapeloosheid, stemmingswisselingen, agressie.  Ga terug naar Moeder Natuur, eet rauwe honing, agave, ahornsiroop, kokosbloesemsuiker, stevia of palmsuiker. Hier zitten de vitaminen en mineralen nog in en zorgt er voor dat je bloedsuikerspiegel meer in balans blijft, dus ook je stemming.

nb 1: Stop met roken! Dat is letterlijk een rookgordijn optrekken.
nb 2: Drink je genoeg water? gemiddeld zo’n 2,5 liter per dag voor een volwassenen.

Tip 2: Ga achter je computer, laptop of telefoon vandaan.

Naast de positieve gevolgen van social media en internet, zijn er ook nadelige gevolgen. We brengen tegenwoordig een groot deel van de dag zittend door, achter een scherm. Dit maakt dat je veelal activiteiten doet met je hoofd. Je hoofd zit op de duur vol en kan geen prikkels meer verdragen. We nemen weinig tijd en ruimte om deze opgedane prikkels uit het hoofd te krijgen. Je voelt jezelf nauwelijks meer. Structureer de tijd dat je achter je laptop zit en zorg dat je geregeld een dagdeel zonder media doorbrengt. En tip! haal Facebook van je telefoon af!

Tip 3: Ga de natuur in.

Om je hoofd leeg te maken en je lichaam beweging te geven om opgedane stress en prikkels om te zetten. Beeld je maar eens in hoe het is om de wind door je haren, over je hoofd en lichaam te voelen, de ruimte van de natuur om je heen. Het geeft je lichaam en aura de mogelijkheid om zichzelf schoon te maken. Frisse energie en het oude los te laten. Tevens zorgt het ervoor dat je meer aard, dus uit je hoofd komt.

Tip 4: Ga je emoties aan.

Een vol hoofd, dat wattig voelt, kan betekenen dat er emoties dwarszitten. Je waterhoofd zorgt er voor dat de aandacht verlegt wordt. Je kan zeggen dat een wattenhoofd een gevolg is van een niet verwerkte emoties. Dus waar voel jij je emotioneel over? Zijn er dingen in je huidige leven die je een naar en onprettig gevoel geven. Durf eerlijk en oprecht naar jezelf te kijken. Geef emoties de ruimte door ze bijvoorbeeld op te schrijven of met iemand een gesprek aan te gaan. Lees ook mijn andere blog; heel veel drukte in je hoofd.

Zijn er veel onopgeloste gevoelens, maak dan een afspraak met een coach of psycholoog.

Tip 5: Verbind lichaam en geest met Yoga

Sport en beweging is goed om opgedane spanning om te zetten en los te laten. Echter yoga heeft een extra dimensie, het verbind lichaam en geest als geen andere sport. Je maakt contact met je lichaam, ademhaling en dus jezelf inclusief je gevoelswereld. De houdingen zorgen ervoor dat opgeslagen energie en eventuele blokkades vrijkomen, wat kan betekenen dat je ook een emotionele blokkade opheft. Heerlijk toch….je hoeft alleen maar de houdingen uit te voeren om vanzelf ook emotioneel er beter van te worden. 2 vliegen in 1 klap. Op maandagavond kun je bij ons in Galder van 20:00- 21:30 uur Hatha Yoga volgen, gegeven door Verona de Waal.

Ik wens je een rustig, helder hoofd. Wat een energie geeft dat!

Wil jij  graag een rustig weekend met jezelf waar je geïnspireerd wordt met gezonde en makkelijke recepten, de natuur in trekt om je hoofd leeg te maken en lekker te ontspannen? Maak dan gebruik van deze aanbieding: Kook- Wandelweekend.

Wil jij meer weten over hoe je voor jezelf kan zorgen en destructieve patronen kunt doorbreken. Doe dan mee met de training ” Doorbreek je afweer”, start maandag 20 mei 2019.

-Roselie

 

Doe mee aan de  discussie

  1. Ries

    “Je waterhoofd zorgt er voor dat de aandacht verlegt wordt.”

    Waterhoofd, dat hek nie…

    Antwoord

Geef een reactie

X
X
%d bloggers liken dit: