Heel bezield leven, weet jij hoe je herkent of je op het juiste pad zit?

Heel bezield leven, weet jij hoe je herkent of je op het juiste pad zit?

Je hoort mensen vaak zeggen; “dit kwam op mijn pad, alsof het zo moest zijn”. Maar hoe weet je nou dat je jouw juiste pad bewandeld? Ik heb veel mensen met burnout- klachten gesproken en begeleid. Ik zie een heel duidelijke overeenkomst tussen de mensen met deze klachten. Buiten dat deze mensen vaak een te hoog verantwoordelijkheidsgevoel hebben, een groot perfectionistisch deel in zich hebben en vaak zichzelf op de tweede plaats zetten, is er nog een heel ander belangrijke factor…Namelijk niet op het juiste pad zitten. Ze maken niet optimaal gebruik van hun talenten, zitten niet in een functie/baan die bij hun ziel past.

Hoe herken je nu of je op je juiste pad zit?

Je ziel heeft een voornemen om zich te ontwikkelen, te groeien. Voor jouw ziel is het belangrijk om trouw te zijn aan jezelf, aan talenten die je hebt meegekregen en dat je goed voor jezelf zorgt. Het is NIET de bedoeling dat je vooral bezig bent met anderen en jezelf vergeet. Beter zou zijn, je zorgt goed voor jezelf, je volgt je intuïtie en je inspireert daardoor anderen om dit ook te doen. Mooi! Dit is toch een veel makkelijkere manier om te leven. Lekker doen wat goed voor jou is en daarmee toch (indirect) anderen helpen.

Soms is het lastig voor mensen te herkennen wanneer ze op het juiste pad zitten ofwel wanneer je in overeenstemming met jouw levensmissie leeft. Hieronder geef ik je een aantal punten die je hierbij kunnen helpen.

1. Op moment dat je in overeenstemming leeft met jouw eigen natuur krijg je vooral energie, je voelt je geïnspireerd, je kunt tijdens de bezigheid de tijd verliezen, het gaat je makkelijk af en je wordt er blij van. Je voelt letterlijk de energie stromen.

Ik herken het bij anderen, dat hun ogen oplichten, dat ze enthousiast worden en dan dat ze terug energie krijgen, er is een soort opluchting. De energie voelt licht. Mensen hebben soms de overtuiging dat het moeilijk moet gaan, dat ze hard moeten werken. Echter, het mag licht, makkelijk en soepel gaan!

2. Wat bij jou past, gaat je goed af. Iedereen heef specifieke talenten. Het is zinvol om vooral die te gaan ontwikkelen en uitbouwen. Hier wordt je blij van. Ook hier zie ik dat mensen vinden dat ze alles moeten kunnen, of dat vooral de aandacht gaat naar de dingen die ze niet zo goed af gaan. Zonde en een ingrediënt om burnout of in depressief te raken. Zo besteed ik mijn administratie en belasting zaken ook uit, ik loop daar op leeg, word chagrijnig en ben inspiratieloos. Ik vind het heerlijk als iemand anders dit doet, kan ik me bezig houden met de dingen waar ik blij van word 😉

3. Je neemt jezelf serieus en zegt nee tegen dingen die niet passend zijn

Niet alles wat op je pad komt is een teken dat je daarop in moet gaan. Juist die verschillende mogelijkheden kunnen je de weg doen kwijt raken. Belangrijk is om focus te houden en proberen bewuste keuzes te maken en jezelf de vraag stellen; ” Is dit in overeenstemming met mijn ziel? of ” Word ik hier blij van?” of ” Voed dit mij op dit moment?”

Het is belangrijk dat je buiten dat je iets wilt, dat het ook kan! Ik vind het bijvoorbeeld moeilijk om te kiezen tussen 2 leuke dingen. Wat mij helpt is te kijken of het in de tijd/ geld/ praktische kant haalbaar is. Zo niet, dan is het dus niet de juiste timing. Het is niet de bedoeling dat je dingen forceert.

Dit betekent dat het kunnen zeggen van NEE, heel belangrijk is om bij jou energie te blijven.

4. Je bent in het NU en geeft je over aan de natuurlijke stroom die er is.

Om in contact te zijn met je ziel, is tijd/ ruimte en geduld belangrijk. Je ziel heeft geen haast! Die weet dat het komt op de tijd dat het moet komen. Je hoeft niet vooruit te denken. Het volgen van je passie, waarden en missie voldoet. Er is een gevoel van vertrouwen en overgave.

Niets is menselijker dan zo nu en dan van je pad te raken! Geen probleem, neem voldoende ruimte om je weer te verbinden met jezelf en je hogere zelf (dit deel wat verbonden is met de kosmische energie en weet…). Mijn ervaring is dat je met 5 minuten mediteren jezelf alweer terug op het pad kan hebben. Super fijn, ik raad iedereen aan elke dag 5 minuten te nemen om even bewust te voelen; wat heb ik vandaag gedaan, hoe voelt dat? zijn er dingen die mij een benauwend gevoel geven…? zo ja, corrigeer jezelf en zeg nee.

Ik wens iedereen veel passie en zielenplezier!!

-Roselie

P.S. euh… hoe laat is het? 😉

 

Doe mee aan de  discussie

 1. Sanne

  Hoi Roselie,
  Leuk dat je een blog bent gestart (alweer even geleden inmiddels zag ik ;)), ziet er goed uit! En ik vind het ook heel herkenbaar wat je zoal schrijft. Goede thema’s om bij stil te staan…
  Hartelijke groet van Sanne

  Antwoord
 2. Christel

  Hoi Roselie,
  Ik vind je blogs super inspirerend. En ook herkenbaar, vooral deze natuurlijk, nu we een winkel hebben. Bij ons merk ik dat we al weer van het pad zijn afgedwaald omdat we zoveel dingen leuk vinden. En wat eerst goed voelde en waar alles eerst vanzelf ging, gaan sommige dingen nu stroef. We (mijn man en ik) kelderen dan samen even weer heel diep. Maar juist door die afgrond te zien, komen we ook weer hoger op de berg, omdat we daardoor weer precies weten wat de focus moet zijn. Mediteren zou mij wat meer in evenwicht houden en ik maak daar sinds kort weer wat meer tijd voor. Ken je de MIR-methode? Dat doe ik sinds kort, omdat het makkelijk te doen is en ik weet wat ik moet doen. Bij mediteren gaan mijn gedachten alle kanten uit. Maar de eerste stap is weer gezet;-) Ik ga me inschrijven voor je nieuwsbrief!

  Antwoord
  • Roselie Prinssen

   Hoi Christel, wat leuk dat je er wat aan hebt. Zelf vind ik tip 3; het nee kunnen zeggen daarin heel belangrijk. Niet alleen tegen de dingen die niet zo passend zijn, maar ook juist bij TE veel van al die leuke dingen. Je kunt het willen, maar past het ook in je tijdschema..? Dus willen en kunnen mogen samen vallen. Het kan zo maar zijn dat je wel met je passie, levensmissie bezig bent, maar bij te weinig bijtank tijd is niets meer leuk en dat is natuurlijk eeuwig zonde.

   Ik ben zelf ook net gestart met de MIR methode wat grappig! Ik doe het nu 10 dagen. Ben benieuwd wat het gaat opleveren. Voor anderen die hier wat meer over willen weten;www.mirmethode.nl

   Grtjes
   Roselie

   Antwoord

Geef een reactie

X
X
%d bloggers liken dit: