Beelden van horror, dit is wat je er aan kunt doen!

Beelden van Horror, ze ontstaan zomaar in je hoofd.

Je kent ze vast wel. Beelden over bijvoorbeeld: je geliefden die ziek worden of doodgaan of dat je zelf een ongeluk krijgt, ook wel genoemd, ramp gedachtes of mind pops. Het zijn nare beelden die je brein zelf creëren, die je laten schrikken en die je alert maken. Het geeft je misschien een verdrietig gevoel, een boos gevoel of een angstig gevoel.

Het is belangrijk dat je in gedachten houdt dat de beelden niet van jou zijn. Je brein maakt deze beelden. Ze zijn niet echt en het gebeurt niet echt. Als je dit in gedachten houdt, creëer je afstand en kun je er meer naar kan kijken als een waarnemer of als een toeschouwer. Het is goed om ernaar te kijken en te erkennen dat je deze beelden hebt. Daarna kun je de beelden wegsturen en er positieve beelden voor oproepen.

We leven in een maatschappij waar veel angsten zijn en veel angst gestuurd is. Daarom is het zo moeilijk voor ons om te leven vanuit vertrouwen en vanuit liefde. Het gaat ons zo gemakkelijk af om vanuit angst te denken. Maar als je het nu eens vanuit liefde gaat bekijken of vanuit vertrouwen? Dan sta je in je kracht en voel je je vol zelfvertrouwen.

 

Herken jij deze horrorbeelden? Dan zijn er een aantal dingen die je kunt doen.

  • Neem afstand van de beelden. Bedenk je ook dat het hebben van zulke gedachten en beelden niet raar is en dat iedereen ze wel eens heeft. De 1 heeft er meer last van dan de ander. Het heeft vaak te maken met eerdere (traumatische) ervaringen en de mate waarin je visueel bent ingesteld. Vraag het maar is om je heen aan de mensen die je vertrouwt.

 

  • Je kunt ze ook met de wind mee laten varen en er een positiever beeld tegenover zetten. Zeg duidelijk tegen jezelf; “Ik neem deze angst weg uit mijn systeem en ik kies ervoor om het leven tegemoet te treden vanuit vertrouwen en vanuit liefde.” Als je dit doet ga je jouw brein positief programmeren en ervaar je al gelijk een ander gevoel.

 

  • Als je visueel bent ingesteld kun je proberen positieve beelden te creëren in plaats van horrorbeelden. Dus creëer een positief beeld en voel wat dit met je doet, zie ook écht voor je dat het gaat gebeuren. Je kiest er dan voor om vanuit liefde en vertrouwen te leven.

 

Blijf bovenstaande oefenen, net zo lang tot dat dit een nieuw pad is in je brein. Het nieuwe pad zorgt ervoor dat je vaker onbewust gaat kiezen om het op deze manier aan te gaan. Het wordt zo een nieuw gedragspatroon van je. Zo keer je de negatieve beelden of gedachten om naar iets positiefs.

Succes en liefs,

Roslie

 

 

 

 

 

Doe mee aan de  discussie

Geef een reactie

X
X
%d bloggers liken dit: