Heel gelukkig zijn begint met dromen

Waan jezelf in dagdromen! Veel van ons zullen zeggen; daar heb ik geen tijd voor of dat is toch zonde van je tijd..? Wat heb je daaraan? Ook in heb een zeer pragmatische inslag, maar moet toch erkennen dat dromen een hoop leuke voordelen heeft en dus wel zeker zinvol is.

Een tijd geleden deed ik met mezelf een Voice Dialogue. Dat is een methode om in contact te komen met jouw subpersoonlijkheden. Ik ga er vanuit dat iedereen zuivere ziel heeft met daarin specifieke talenten/ vermogen en een levensmissie die essentieel zijn voor die persoon. Daarnaast heb je allerlei rollen/ gedragingen/ eigenschappen die zorgen dat je jezelf in deze wereld neer kan zetten, dingen kan ondernemen en kan manifesteren. Ook hier geldt het een staat niet los van het ander. Ik zal hierover nog eens een uitgebreid artikel schrijven, omdat het je kijk op jezelf, anderen en de wereld doet veranderen.

Tijdens deze Voice Dialoque met mezelf kwam ik erachter dat  De Dromer in mij ondergesneeuwd was geraakt door mijn Perfectionist en dat dit een van de redenen was dat ik in mijn hoofd zat en minder kon genieten van de dingen om mij heen. Dat mag dus anders….

 

Gisteren was zo’ n dag dat ik heel de dag in een droom en fantasie zat. Heerlijk, een fantasie kent namelijk geen grenzen, geen beperkingen. Alles kan en mag en het zorgt ervoor dat je in contact komt met je gevoel en ook met je kern. Juist die kern in jou die nodig is om jouw unieke talenten neer te kunnen zetten in deze wereld.

Wist je dat je dromen kunt zien als een soort stapstenen van je spirituele pad, om meer in contact te komen met je intuïtie? En dat hoeft dus niet moeilijk te zijn. Lees of bezoek dingen waar je een blij gevoel van krijgt of ga ergens in je kamer zitten, kijk naar reisprogramma’s en laat je fantasie maar los…

Toen ik met mijn werk begon, werd ik door een psychiater gesuperviseerd, die altijd zei; “laat cliënten fantaseren, laat ze de hele kamer vol fantaseren met dingen die zij fijn vinden, of het nu uitkomt of niet, dat is irrelevant”. Het gaat er om dat je in verbinding komt met je gevoel, je verlangens, je wensen. Al hetgeen de essentie van jouw ziel weergeeft. Op die manier kun je uit een bepaald stramien komen.

Nog een leuk neven- effect… Ik constateerde na een dag volledig in mijn droomwereld te hebben gezetten dat er allerlei leuke oude herinneringen naar boven kwamen. Herinneringen van toen ik heel klein was, maar ook van andere leeftijden. Ik zag mezelf in allerlei situaties zitten waar ik me goed en blij voelde. Dat was voor mij onbekend en nieuw… dat je door dromen en fantaseren ook nog oudere herinneringen terug haalt.

Een dag waarvan je misschien zou kunnen zeggen, ” ga eens wat nuttigs doen” heeft me zoveel opgeleverd. Ik heb weer contact met mijn verlangens, mijn gevoel, mijn intuïtie, de dingen die belangrijk voor mezelf, mijn doelen en de mensen om mij heen. EN ik heb weer een aantal herinneringen terug naar mijn bewustzijn gehaald.

Mijn collega Carla van Loon die geeft op 7 februari een dromen duiden dag; hier ga je een letterlijke droom van jezelf onder de loep nemen en kijken wat dit over jou vertelt. Ik denk dat ik daar ook maar eens bij aansluit.

Ik ben benieuwd naar jullie dromen en fantasieën! Ik wens je veel dagdromen toe!

-Roselie

Doe mee aan de  discussie

Geef een reactie

X
X
%d bloggers liken dit: