BIJSCHOLING; WERKEN MET FAMILIE- OPSTELLINGEN IN INDIVIDUELE BEGELEIDING

whiteflowersmac-1


 

 

 

 

 

 

2 daagse training; Werken met  systeemopstellingen in de individuele begeleiding

Voor professionals

Systemisch werken houdt in, kijken naar het groter geheel waar een individu onderdeel van is. Een systeem kan bijvoorbeeld zijn: een familie, bedrijf, een afdeling, een land of vriendengroep, etc. In een systeem ben je afhankelijk van elkaar en bepaalt ook jouw gedrag. Het systeem is het groter geheel en heeft invloed op een individu. Een opstelling kan onbewuste (onzichtbare) systeemfouten zichtbaar maken en transformeren. Hierdoor kunnen fouten worden hersteld en gaat de energie weer stromen. En wordt het makkelijker om naar een positieve verandering te bewegen.

 • Doel:
  – Kennis over systemisch werken en het wetend veld
  – leren toepassen van opstelling in individuele coaching, begeleiding of behandeling.
  – Meer zicht op jouw rol in het geheel
 • Deelthema’s:
  + de drie basisprincipes van systemisch werken
  + genogram
  + de helende beweging
  + relatie tussen begeleider en client/ coachee/ medewerker

De training is interessant voor psychologen, therapeuten, coaches, trainer, fysiotherapeuten, maatschappelijk werkers, HR managers en docenten.

Door het toepassen van opstellingen in de behandeling, komt je sneller tot de kern, werk je op diepere lagen en kom je meer in contact met je client (e)/ klant. Onderliggende patronen, vastzittende energie worden duidelijk, doordat het letterlijk op de tafel ligt. Dit geeft de client overzicht/ helderheid en een moment waarop een eventuele heling kan plaatsvinden. De meest voorkomende reactie van cliënten zijn; opluchting, helderheid en een interne verandering die moeilijk te omschrijven is.

Aan te raden bij mensen die terugkerende klachten hebben, mensen die in de ja-maar modus blijven zitten, sterk rationaliseren of mensen die een verdieping willen.

Data:  vrijdag 1 en 8 december 2017. Tijd: 10:00 tot 16:00 uur

Lokatie: Houten Huys, galderseweg 3, 4855 AD Galder/ Breda

Tarief: 450 euro, vrij van BTW

Trainer: Roselie Prinssen, GZ- psycholoog en Ronald Gerdingh, holistische fysiotherapeut. (beide BIG registratie).