De Heel de Tijd methodiek is toegespitst op transformatieprocessen bij vrouwen,: om meer het leven te leven zoals je het zou willen, meer in je kracht te gaan staan en vooral om van de mooie, heel specifieke vrouw-eigen talenten die jij als vrouw hebt!

 

Visie Heel de Tijd:

Ik werk graag vanuit mijn eigen waarden en geen opgelegde normen van hogere macht. Ik geloof daar niet in. Ik geloof in de natuur en zijn/ haar natuurlijke processen en zo dus ook de natuurlijke processen in elk mens. Ik geloof in mogelijkheden, in waardes vanuit je hart en niet in problemen/ stoornissen. Om deze reden heb ik – na jaren ervaring en kennis opgedaan te hebben – een methodiek ontwikkeld waarbij ik mensen help om meer en meer authentiek te worden en te zijn, te leven vanuit hun hart, zichzelf te zien als een mooi natuurlijk wezen met natuurlijke reacties, met gevoel en met lichamelijke signalen die je iets willen vertellen.

 

Heeldetijd- methode is een raamwerk van stappen waarin een transformatie plaatsvindt. Waarbij jouw proces centraal staat.

 • Het is niet protocollair en dus specifiek en uniek voor ieder persoon maar toch toepasbaar voor een ieder.
 • Heeldetijd-methode maakt de stappen naar een innerlijke verandering zichtbaar en toepasbaar.
 • Heeldetijd-methode geeft je inzichten in jouw diepere drijfveren
 • Het geeft jouw verbinding met jouw potentie, wie je in wezen zou kunnen zijn.
 • Doet je meer leven vanuit je kern, vanuit bezieling.
 • Zet jou in je kracht
 • zorgt voor spirituele groei

 

Dit persoonlijk groei traject middels heeldetijd-methode is bedoeld voor vrouwen die zichzelf beter willen leren kennen en een verlangen hebben naar verdieping. Het geeft weer richting aan je leven.

Het persoonlijk groei traject vergroot je zelfredzaamheid en autonomie. Dit zorgt voor een betere relatie met jezelf en dus anderen.

 

Deelthema’s:

 1. Herkennen van jouw patronen, afweermechanisme en behoeftes
 2. Ineffectief gedrag omzetten naar effectief gedrag
 3. Uiting geven aan je gevoelens en verlangens
 4. Leren luisteren naar de signalen van je lichaam
 5. Ontwikkelen van intuïtie en creativiteit.
 6. Energetisch loskomen van blokkades
 7. Vergroten van spiritueel bewustzijn
 8. Positieve en negatieve kwaliteiten integreren.
 9. Keuzes maken vanuit je hart
 10. Meer leven vanuit je talenten en innerlijk vuur

 

Werkvormen heeldetijd-methode:

Er wordt gewerkt met verschillende vormen die recht doen aan de mens in zijn geheel. We hebben een holistische visie datgeen inhoudt we voeding geven aan meerdere aspecten van jouw zijn (mentaal, emotioneel, lichamelijk, spiritueel, gedrag, sociale contact).

We geven theorie, ervaringsgerichte oefeningen, proceswerk, lichaams -en energetisch werk, visualisaties, creativiteit, en meditaties.

 

DIT  PERSOONLIJK GROEITRAJECT IN GROEPSVERBAND BESTAAT UIT 5 ELEMENTEN. 

De elementen zijn los te volgen, wel zorgt het volgen van het gehele traject voor een krachtigere werking. de elementen hebben een synergie effect op elkaar en zijn logische natuurlijke stappen in een transformatieproces.

Element 1 is noodzakelijk om de andere elementen te kunnen volgen.

Het werken in groepen heeft verschillende voordelen. Uit diverse onderzoeken blijkt dat het deelnemen aan een groepstraining een duidelijke meerwaarde heeft ten opzichte van individuele begeleiding. De ervaring leert dat patronen beter getransformeerd worden en dat de integratie van het geleerde makkelijker plaatsvindt als er is gewerkt in groepen. Je ziet voorbeelden, ervaart herkenning en steun, kan op een afstand processen waarnemen bij anderen.  Je leert jezelf beter kennen in contact met anderen. De groep is een veilige bedding voor jouw leerproces. Daarnaast worden groepsleden ingezet voor jouw groeiproces en andersom.

 

Door de deelnemers wordt het omschreven als steunend, liefdevol en leerzaam.

ELEMENT 1:    DOORBREEK JE AFWEER  , terug naar je authentieke zelf (3 dagen)             

ELEMENT 2:    FOCUSSING, de kunst van het luisteren (3 dagen)

ELEMENT 3:    JIJ EN JOUW SYSTEEM, jouw herkomst (3 dagen)

ELEMENT 4:   WERKEN MET DELEN VAN JEZELF , vergroot je zelfliefde (3 dagen)

ELEMENT 5:   DE ZIELENREIS, contact met je bron (afsluitend weekend)

 

Feedback:

” Ik had de behoefte om op zoek te gaan naar meer zelfsturing op het gebied van werk. Door de holistische aanpak van Roselie en de grondigheid van haar training kreeg ik snel een breder zicht op mijn ontwikkelingspunten. Roselie biedt hierbij liefdevolle, daadkrachtige en creatieve begeleiding in een ontspannen en oordeelloze sfeer. Dat maakt dat er een persoonlijke transformatie plaats vond waarvan de invloed verder reikt dan alleen de omgang met werkgerelateerde zaken. Door deel te nemen aan Heel-de-tijd heb ik mijzelf- dus niet alleen als werkende- maar als mens verder kunnen ontwikkelen. Hoe bijzonder. Een aanrader voor iedereen die het avontuur van zelfontwikkeling aan wil gaan”, Nanda

 

“In een aantal woorden: warmte, veiligheid, sterk, schouder, er voor elkaar zijn, grote inzichten, openheid,  het dichtst bij m’n gevoel, gezien en gehoord worden, me begrepen voelen, erkenning en bevestiging.” HH

 

” Zeer waardevol. Ik vond vooral de sfeer waarin geleerd kan en mag worden heel goed. Voor elke deelnemer een andere aanpak door de trainers. allemaal dezelfde training maar op maat in de toelichting/ na bespreking.  Zeer veel geleerd en vooral mijn angsten verminderd”

 

” Training goed opgebouwd. Het geeft goed inzicht in de mechanismen die onderliggend zijn aan ons gedrag/reacties. De begeleiding en de groep vond ik erg warm en prettig. Het moeilijkste aan de training is dat je leert herkennen en het inzichtelijk wordt, maar pas later de handvatten voelt en weet. Begeleiders zijn warme persoonlijkheden die op een natuurlijke manier de cursus hebben gefaciliteerd. Geduldig, analytisch sterk (uitleg is altijd duidelijk), maar ook intuitief sterk. Het is voor mij duidelijk dat jullie dit doen vanuit betrokkenheid en dat jullie beiden gedreven zijn om er voor alle cursisten het maximale uit te halen”.  Anne

 

” Roselie zorgt voor een veilige omgeving, een warme sfeer, een open gesprek en versterkt ongelofelijk door de juiste vragen te stellen, door het uitspreken van wat eerder onuitgesproken bleef. Ze neemt alle tijd en ruimte voor jouw ervaring, om deze echt te mogen doorleven, met voor ieder een persoonlijk lied dat nog meer helpt om bij dat (soms weggestopte) gevoel te komen”. 

 

Data & Kosten:

De kosten van het 14-daagse persoonlijk groeitraject  1.595 euro bij inschrijving volledige traject. Korting 205 euro (vrijgesteld van BTW).

Je kunt ook per element inschrijven. Het totaal bedrag komt dan op 1.675 plus de kosten voor een intake, 125 euro.

Persoonlijk groeitrajecten worden vaak vergoed door werkgevers. Tip; vraag naar de mogelijkheden bij je werkgever. Er wordt dan BTW berekend.

 

 

Data:  start  20 januari 2017, vrijdag- groep (10: 00 -16:00 uur)

Element 1:             3 en 17 februari  en 3 maart 2017

Element 2:            17 en 31 maart en 14 april 2017

Element 3:            12 mei, 2 en 16 juni 2017

Element 4:           30 juni, 14 juli en 1 september 2017

Element 5:           15 en 16 september 2017 . Vrijdag (19:00 uur tot 22:00 uur) en zaterdag van 10:00 tot 19:00 uur.

Let op; de training gaat door bij min. inschrijving 7 personen per groep. Maximaal 12 personen.

 

NIEUWE DATA SEPTEMBER 2017, vrijdag- groep (10:00 uur tot 16:00 uur)

Element 1:                29 sept, 13 en 27 oktober 2017

Element 2:               10 en 24 november en 8 december 2017

Element 3:               12 en 26 januari en 9 februari 2018

Element 4:               23 februari, 9 en 23 maart 2018

Element 5:               12 (19:00 uur- 22:00 uur)  en 13 april 2018 (10:00 uur tot 19:00 uur)

 

Persoonlijk groeitraject start meerdere keren per jaar. 

Begeleiders: Iedere groep heeft als vaste begeleider drs. Roselie Prinssen, GZ- psycholoog en Trainer die voor continuïteit zorgt. Tussen de modules door is er de mogelijkheid om een individuele sessie te hebben om je proces te verdiepen.

Verschillende therapeuten zullen het persoonlijk groei traject verzorgen: Jip Lauwers (element 2): toegepaste psycholoog,  Carla van Loon (element 4): integratieve therapeute, Yolande Rommers (element 5): creatieve therapeute,  Ronald Gerdingh (element 2): holistische fysiotherapeut.

 

hier  inschrijven. Er wordt een intakegesprek met je gepland om te kijken of dit traject bij je past en  wat jouw wensen tot verandering zijn. Bij inschrijving volledig traject wordt het intakegesprek niet in rekening gebracht.

foto onderaan