Volg mijn blog

Vul je E-mailadres in en ontvang een mailjte wanneer ik een nieuw blog heb geschreven.

Roselie kookt…5 x gezond snoepen

Posted by on / 0 Comments

Tegenwoordig worden we dood gegooid met allerlei voedingsadviezen, tegenstrijdige berichten of brood, kokosolie avocado’s. Is het nu wel of niet goed voor je?  Ik word daar wel een beetje moe van. Het wordt ons moeilijk gemaakt om gewoon nog lekker te genieten van eten. Mijn advies; gebruik je gezond verstand en kijk naar je voorouders en hoe zij aten en probeer geraffineerde suikers zoveel mogelijk te vermijden. Daarnaast denk ik aan zo puur mogelijk eten! Dat is vergeleken met vroeger enorm veranderd.

Zo word ik elke week blij gemaakt met een duo- box van boerschappen. Heerlijke puur en seizoensgebonden producten van lokale boeren. Erg goed initiatief. Ik word er elke keer zo blij van. Op vrijdag krijg ik een email met de inhoud van de box, zo leuk die verrassingen!

Voor jullie 5 recepten gezond snoepen

Recept 1: Gezonde speculaas- appeltaart

img_2548

Ingrediënten voor de bodem:

  • 250 gr havermout
  • 2 EL speculaaskruiden
  • 1 ei
  • 4 EL ahornsiroop
  • 125 ML olie (olijf, zonnebloem, of soja)
  • snufje zout

Doe de ingrediënten in een kom en kneed tot een deeg, laat even uurtje in de koelkast staan.

Daarna een ingevette overschaal bekleden met bodem.

Ingrediënten voor vulling:

  • 2/3 appels in blokjes
  • handvol gedroogde abrikozen
  • 2 handen noten (naar keuze)
  • 1 EL appelstroop

Doe de ingrediënten door elkaar en leg op de bodem. Je kunt er nog kokosrasp en/ of amandelmeel over strooien voor de looks.

40 minuten op 175 graden in de oven!

 

Recept 2; Kruidige cashewnoten

Echt heerlijk vind ik dit. Super makkelijk.

  • 1 TL Kurkuma
  • 1 TL gemalen komijn
  • 1/2 TL kaneel
  • 1 TL zeezout
  • 150 gr cashewnoten (ongezout)
  • 1 EL kokoslolie (of olijf)

Meng in schaaltje de kruiden. Daarna cashewnoten in olijfolie in pan bakken tot dat ze mooi gekleed zijn. In het schaaltje met kruiden doen en laten afkoelen!

Recept 3 Humus met gedroogde tomaten op cracker

Recept voor Humus:

  • 250 gr gare kikkererwten
  • sap van citroen
  • 4 EL Tahina
  • 2 TL kurkuma
  • 2 TL  gemalen Komijn
  • 2 TL gemalen koriander
  • 2 ET olijfolie

Doe de ingrediënten met elkaar in blender en meng tot smeuïg geheel. Cracker of boterham besmeren met Humus, doe er gedroogde tomaten op en smakelijk!

 

Recept 4: Kurkuma Latte

  • 1 TL kurkuma
  • 1/2 TL kaneel
  • 1 EL ahornsiroop (meer indien dat je smaak is)
  • amandelmelk (groot glas)

Doe ingrediënten bij elkaar in een pannetje en verwarmen, smakelijk!

 

Recept 5: Bananen – Haver cake

Heel makkelijk te maken. Ook lekker als ontbijt met amandelpasta.

  • 4 bananen
  • 4 eieren
  • 10 EL havermout (als het deeg te vloeibaar is, voeg je haver toe)
  • 2 TL kaneel
  • goji bessen (handje)
  • moerbei bessen (handje)
  • eventueel noten toevoegen

Doe bananen, eieren, haver, kaneel, snufje zout in blender. Daarna bessen en noten erin. Giet in cakevorm en zet 35 minuten in oven van 185 graden!

 

Inspiratie Recepten: een beetje van lekker lang jong, voedselzandloper, Rens Kroes en Roselie

Smakelijk!

Roselie Prinssen

 

 

Gratis E-Book

Schrijf je in voor mijn gratis E-Book: "12 Tips om te luisteren naar je innerlijke stem"
én ontvang maandelijks nieuwe tips over bewustwording en groei.

* required

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>