De Heel de Tijd Methode

Heel de Tijd methode is een een holistische benadering die gericht is op
persoonlijke groei en het bereiken van heelheid

De methode

De Heel de Tijd methode gaat ervan uit dat alle aspecten van het leven met elkaar verbonden zijn en dat een verandering op één niveau invloed heeft op alle andere niveaus. Jouw proces staat in deze methode centraal.

De Heel de Tijd methode:

  • is niet protocollair en dus specifiek en uniek voor ieder persoon maar toch toepasbaar voor een ieder;
  • maakt de stappen naar een innerlijke verandering zichtbaar en toepasbaar;
  • geeft je inzichten in jouw diepere drijfveren;
  • geeft jou verbinding met jouw potentie, wie je in wezen zou kunnen zijn;
  • doet je meer leven vanuit je kern, vanuit bezieling;
  • zet jou in je kracht;
  • zorgt voor groei in bewustzijn.

elementen

De Heel de Tijd methode biedt de mogelijkheid om op een holistische manier naar jezelf en jouw leven te kijken. Het legt de nadruk op zelfbewustzijn, zelfacceptatie, het uiten van emoties en het vinden van balans met de natuurlijke omgeving. Door deze stappen te doorlopen werk je aan je persoonlijke groei en het bereiken van een gezonde en harmonieuze levensstijl.
 
Element 1

Doorbreek je afweer: Hierbij leer je je ineffectieve patronen kennen en ontwikkel je inzicht in je werkelijke behoeften. Je leert hoe je op een gezonde manier kunt zorgen voor jezelf.

Element 2

Luister naar de kracht van je lichaam: Dit element focust op het luisteren naar je innerlijke stem en de boodschappen die je lichaam je geeft. Door bewust te worden van je lichamelijke signalen, kun je betere keuzes maken die goed zijn voor jou.

Element 3

Jij en jouw systeem: In dit element sta je stil bij jouw positie in jouw gezin en de invloed daarvan op jouw klachten of problemen. Het kan duidelijk maken hoe klachten en problemen voortkomen uit bepaalde rollen en dynamieken binnen het gezin.

Element 4

Werken met de verschillende delen in jezelf: Hier krijg je inzicht in je schaduwkanten en leer je deze accepteren. Het gaat erom alle aspecten van jezelf liefdevol te omarmen zonder oordeel.

Element 5

Jij en het grotere geheel: Dit element benadrukt dat je onderdeel bent van een groter geheel, de natuur. Je leert hoe de natuur je gezondheid kan verbeteren en hoe je dankbaarheid en positiviteit kunt cultiveren.

Ervaringen

Hieronder lees je een aantal ervaringen van mensen die de Heel de Tijd Methode hebben ervaren.

"Ik ben meer gaan voelen, mede doordat de groep zo open en veilig was."
"Goede combinatie van oefeningen, uitleg, wandelen in de buitenlucht, gezonde lunch. Ik ben meer bij mezelf, ik voel steeds beter en ben dichterbij mezelf."
"Ik heb veel meer inzicht en kan beter voelen in mijn lichaam, ik ben als persoon meer gegroeid dan ik had kunnen bedenken."
"Eindelijk uit mijn hoofd gestapt, ik ben voelen gaan toelaten en kan veel beter voor mezelf zorgen" " En wat een prachtige rustige omgeving en locatie!"

Hulp zoeken

Ben je benieuwd naar de Heel de Tijd methode en zou je deze zelf willen ervaren?

Klik hieronder om te kijken waar dat mogelijk is bij jou in de buurt.

Voor professionals

Ons trainingsprogramma biedt een aantal kortdurende cursussen en workshops die zijn ontworpen om jouw expertise in holistische therapie te vergroten. 

De trainingen vinden zowel in company als via open inschrijvingen plaats. Neem gerust contact met mij op.